Kattenhotel verhalen

Tommie

In ons Kattenhotel zitten altijd veel verschillende soorten katten. Verschillende soorten rassen, verschillende leeftijden en natuurlijk ook verschillende karakters. Sommige katten zijn nog nooit eerder bij ons in het hotel geweest en sommige katten zijn vaste gasten en komen regelmatig. Elke kat draagt een eigen verhaal met zich mee. In deze nieuwste blog ‘Kattenhotel verhalen’, gaan wij leuke of interessante verhalen delen over katten die in ons kattenhotel verblijven.

Tommie komt sinds zomer 2022 bij ons in het Kattenhotel, hij is een lieve senior kater van 12 jaar oud. Helaas heeft Tommie wel een ziekte, er is namelijk in januari 2021 suikerziekte bij Tommie gediagnosticeerd. Hiervoor moet hij 2 keer per dag een injectie met insuline krijgen. Voor sommige baasjes met een kat met suikerziekte kan het lastig zijn om deze zorg en verantwoordelijkheid uit handen te geven tijdens een vakantie. Daarom kan het een oplossing zijn om uw kat bij ons in het hotel onder te brengen, zodat wij deze zorg kunnen overnemen. Het suikergehalte van katten met suikerziekte mag namelijk niet (veel) te hoog of te laag worden, want dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. In het kattenhotel worden katten met suikerziekte daarom ook goed in de gaten gehouden. 

Tommie komt met name bij ons in het hotel om zijn baasje te ontlasten zodat hij lekker met een welverdiende vakantie kan. Maar ook thuis heeft Tommie zijn opvangnetwerk. Als het baasje van Tommie een keertje ‘s avonds later thuis is, of in de ochtend eerder van huis moet en niet de injecties kan geven, dan is er ‘Team Tommie’. Dit is een team van vier dames die goed voor Tommie kunnen zorgen en heel gemakkelijk zijn injecties kunnen geven!

Tommie is van zichzelf een hele rustige en vriendelijke kat. Hij laat ook alles hartstikke goed toe, dus de injecties geven is gelukkig geen strijd. Hij is lekker op zichzelf en doet zijn eigen ding, maar houdt op zijn tijd wel van een lekkere kriebel en wat aandacht! Tommie is soms ook een kletsmajoor en hij wordt steeds meer een echte knuffelbeer!

Nog twee leuke weetjes over Tommie:

  • Tommie had last van zijn achterpoten, waardoor hij moeilijk liep. Dit kwam omdat de suikerziekte te laat was ontdekt. Maar door de goede verzorging die hij nu krijgt, is dit helemaal over. Hij rent en sprint weer door het huis als hij de ‘zoomies’ heeft.
  • Tommie komt zijn baasje zelf halen als hij na het eten toe is aan zijn insuline. Het is inmiddels zo’n regelmaat dat hij precies weet dat hij dit nodig heeft en zich hierdoor goed voelt

Maak nu online een reservering.